Respectul față de …. fiecare dintre noi

A sosit primăvara iar ,,vremea de afară,, convinge tot mai mulți locuitori ai municipiului, de diferite vârste, să-și prelungească plimbările în  parcuri, spații de joacă amenajate pentru copii dar și  în alte  locuri și locații.

Pe această cale recomandăm  cetățenilor  urbei să acorde  toată atenția cuvenită modului de  utilizare a  dotărilor, mobilierului și amenajărilor urbane.

Facem acest apel deoarece  polițiștii locali au  constatat că profitând de întuneric, în repetate rânduri,  tineri de diverse vârste ignoră  regulile elementare de bun simț și folosesc  spațiul  și băncile din parcuri într-un mod  cu totul impropriu, nepotrivit cu destinația acestora.

Un alt aspect îngrijorător este acela că, după lăsarea întunericului, aparatele amplasate în spațiile de joacă sunt folosite fără a fi respectate limitele de vârstă și greutate menționate pe plăcuțele care sunt montate pe  acestea, uneori chiar cu brutalitate.

În conformitate cu prevederile  HCL Mediaș nr. 166/2009, republicată, săvârșirea de fapte de natura celor descrise anterior, constituie contravenții și se sancționează cu amendă contravenţională, după cum urmează:

ART. 3.  Alin .(1)

3. distrugerea rondurilor şi rabatelor de flori, trandafirilor, gazonul precum şi a aranjamentelor florale decorative, situate pe domeniul public/privat, cu amendă de la 1.000 până la 1.500 lei.

ART. 5. Alin. (1)

7. degradarea sau deteriorarea oricaror dotări, mobilier urban şi orice alte asemenea, ale domeniului public și privat al municipiului (băncile, aparatele de joacă, gardurile de protecţie, stâlpi, coşurile pentru hârtii, indicatoarele, panourile de afişaj, cabinele telefonice, etc), cu amendă de la 1.000 până  la 1.500 lei.

În ultima perioadă au fost avertizate un număr de 19 persoane din care 7 în scris și 12 avertizate verbal.

Pentru a da posibilitatea  unei intervenţii  rapide  şi implicit a luării  măsurilor  care se impun în  situaţii  similare celor  descrise anterior, recomandăm  locuitorilor  din municipiu  să apeleze  Dispeceratul Poliţiei Locale Mediaş, la numărul de telefon: 0269/841394 sau să informeze  direct  patrula de poliţie locală aflată în proximitatea zonei.

8136419 (1)