Informare 10.02.2017

Reguli generale privind deţinerea şi creşterea câinilor

– Deținătorii de animale au obligația de a asigura aplicarea normelor sanitare veterinare și de zoo igienă privind adăpostirea, hrănirea, îngrijirea, reproducția, exploatarea, precum și a celor referitoare la protecția și bunăstarea animalelor.

– Deținătorii de animale au obligația de a asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârsta și categorie de producție: un adăpost corespunzător; hrană şi apă suficiente; posibilitatea de mişcare suficientă; îngrijire şi atenţie.

– Deţinătorilor de animale le este interzis să aplice tratamente rele, precum: lovirea, schingiuirea şi alte asemenea cruzimi.

– Potrivit legislației în vigoare, proprietarii de câini au obligația să prezinte câinele la medicul veterinar pentru microcipare şi înregistrarea acestuia în RECS (Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân).

– Este obligatorie sterilizarea câinilor din rasele comune și a metișilor.

– Câinii neidentificați şi neînregistrați aflați în spațiile publice sunt considerați câini fără stăpân și vor fi ridicați de serviciul de ecarisaj.

– Conform prevederilor H.C.L. Mediaş nr.166/2009, deținătorii de câini sunt obligați ca în termen de 7 zile de la dobândire, să-i declare la Primăria Municipiului Mediaş.