Comunicat 15.11.2016

     Având în vedere venirea iernii şi apariţia fenomenelor meteorologice caracteristice acestui anotimp, respectiv zăpadă, polei, gheaţă, fenomene care afectează deplasarea în siguranţă a pietonilor, Poliţia Locală Mediaş reaminteşte medieşenilor despre necesitatea implicării tuturor cetăţenilor, în luarea măsurilor necesare înlăturării efectelor acestor fenomene.

    Poliţia Locală Mediaş va desfăşura permanent activităţi de verificare privind modul de respectare a obligaţiei cetăţenilor de a intervenii în vederea înlăturării efectelor apariţiei fenomenelor respective şi de a se asigura un climat de siguranţă.

    Pe această cale facem un apel către locuitorii municipiului, atât persoanelor fizice cât şi persoanelor juridice, de a acorda importanţa cuvenită aspectelor menţionate.

   Potrivit prevederilor H.C.L. Mediaş nr.166/2009, aruncarea zăpezii din curţi proprietate personală pe căile publice de acces şi parcarea autovehiculelor, în perioada de iarnă, astfel încât să fie stânjenită funcţionarea utilajelor de deszăpezire a localităţii şi necurăţarea zăpezii imediat după depunere şi a gheţii de pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin sau le administrează, în vederea asigurării circulaţiei normale a pietonilor precum şi, în cazul formării poleiului, a neutilizării materialelor antiderapante, se sancţionează cu amendă de la 300 lei până la 500 lei pentru persoane fizice şi cu 1.000 lei până la 1.500 lei pentru persoane juridice.