Comunicat 14.12.2016

   Poliţiştii locali au constatat, în toate cartierele municipiului, o intensificare a intervenţiei neautorizate asupra recipientelor de colectare selectivă a deşeurilor, intervenţie care de cele mai multe ori are ca urmare murdărirea domeniului public cu deşeuri scoase din containere şi abandonate în apropierea acestora.

   În proporţie covârşitoare persoanele surprinse în această situaţie sunt unele care trăiesc la limita subzistenţei şi provin atât din Mediaş cât şi din Târnava, Brateiu, Ighişu Nou dar şi din Şaroşu pe Târnave.

   În fiecare din aceste situaţii au fost luate măsuri ca persoanele surprinse în aceste ipostaze să cureţe zona afectată şi ulterior au fost îndepărtate din zonă sau din municipiu.

   Potrivit prevederilor H.C.L. Mediaş nr. 166/2009, intervenţiile asupra recipientelor în care sunt depozitate temporar deşeurile, prin răscolirea sau sustragerea resturilor amplasate în acestea, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei până la 200 lei.

   Poliţiştii locali vor desfăşura permanent activităţi de verificare a modului de respectare a prevederilor legale menţionate anterior, atât pe raza municipiului Mediaş cât şi a satului Ighişu Nou.