Atentie, a revenit… iarna !

     Așa cum bine se observă, locuitorii municipiului nostru se bucură, în ultima perioadă, de prezența unor zile de iarnă autentică. Pentru ca această bucurie să nu fie umbrită de situații mai puțin dorite, Poliția Locală Mediaş a desfășurat o serie de verificări, aşa cum a fost prezentat într-un comunicat postat în prima săptămână a lunii ianuarie 2016. Obiectivul acestor activități a fost acela de a verifica modul de conformare privind înlăturarea efectelor negative ale ninsorii și ale temperaturilor scăzute.

     Verificările au fost efectuate în toate cartierele municipiului, fiind abordate peste 130 (o sută treizeci) de societăți comerciale, administrații de bloc, instituții, s.a.m. d constatându-se un grad de implicare pozitiv. Totuși, trebuie să remarcăm faptul că sunt locații unde activitatea de îndepărtare a zăpezii și de utilizare a materialelor antiderapante nu a fost suficient de promptă și de corect executată, astfel că pe unele porțiuni de trotuar sau pe scările imobilelor, există gheață sau polei. Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite revenim și prin intermediul acestui material, dar o vom face și prin prezenta polițiștilor locali în aceste zone, având convingerea că fiecare va înțelege importanța acestor activități și va acționa pentru curățarea porțiunilor, aflate în responsabilitate, care se regăsesc în descrierea anterioară.

     Poliţia Locală Mediaş va avea în vedere, în perioada următoare, verificarea modului de respectare a obligaţiei de a se interveni în vederea limitării și chiar a înlăturării efectelor apariţiei fenomenelor respective şi de a se asigura astfel un climat de siguranţă. Precizăm că, în scopul celor prezentate anterior, activităţile desfăşurate de poliţiştii locali vor avea atât un caracter de informare şi prevenire cât și unul de constatare şi de sancţionare contravenţională a celor care se fac vinovați de nerespectarea prevederilor legale în vigoare.

     Încălcarea normelor prevăzute în H.C.L. nr. 166/2009, se sancționează cu amendă contravențională de la 300 lei până la 500 lei, pentru persoanele fizice și cu amendă contravențională de la 1.000 lei până la 1.500 lei, pentru persoanele juridice.